Muutama päivä sitten aloin miettiä kuumeisesti mitä mamille laittaisi äitienpäivälahjaksi. Nyt kun meikäläisen elämä on yhtä ristipistoa (siis villitys ei ole todellakaan ottanut laantuakseen) ajattelin, että tekisin mamille pienen ristipistotaulun. Ihan kiva, mutta hetken tarkemmin asiaa mietittyäni, sain paremman ajatuksen.

Minäpäs pistän mamin tekemään itse ristipistoja! Siis suunnittelen sille oman ristipistotyön, ostan langat ja kankaan ja pistän postissa tulemaan. Meidän äiti ei siis todellakaan ole sitä tyyppiä, että se tekisi vapaa-ajallaan ristipistoja. Ehei, se käy ampumassa ilmakiväärillä. Mutta mummu kun mummu. Olis senkin jo aika ruveta mummuilemaan ja tehdä edes yksi ristipistotyö nyt kun kädet ja silmät siihen vielä pystyy.

Mitä sitten aiheeksi? Vaikeaa kuvitella, että äippä jaksaisi motivoitua kukkataulusta. Pitää keksiä jotain innostavampaa. Sitten minä keksin: Mick Jaggerin muotokuva! Siinä on aihe, josta meidän äiti voisi innostua niin paljon, että sen saisi tekemään jopa ristipistoja! Niin, tiedetään, muiden meidän ikäisten vanhemmat kuuntelee Eino Grönia ja Mattia ja Teppoa, mutta meidän mami fanittaa Rollareita ja Bon Jovia...

Siis muotokuvaa tekemään. Olin jo muutaman päivän ajan pyöritellyt erilaisia valokuvia photoshopissa ajatuksella, että muokkaisin niistä ristipistomalleja. Nyt motivaatio nousi saada kehitettyä toimiva tekniikka ja onnistuihan se lopulta. Olen itseasiassa aika ylpeä lopputuloksesta. Ensin kokeilin kurttunaamaisen Jaggerin irvistyskuvia, mutta ei se oikein toiminut. Joten päätin valita kuvaksi nuoren Mick Jaggerin sellaisena kuin se silloin aikoinaan, törröhuulineen ja takkutukkineen, roikkui äitini vinttikamarin seinällä kauhistuttamassa äidin omaa mummua. Innostuin hommasta niin paljon, että siinä kylkiäisenä tuli sitten Bon Jovin ja John Lennoninkin kuvat. Ristipisto-ohjeet tulee nettiin perässä. Kaikki innokkaat voivat tilata niitä sähköpostilla.

Nyt jännityksellä odotetaan, mitä mami Mick Jaggeristä tuumaa...

Piuku

 

1241992520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Tää Mick Jagger on vähän helpompi. Hyvä alottaa tällä.

 

1241994413_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lennonissa on jo vähän enemmän haastetta.

 

1241994393_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tää Bon Jovi on kanssa aika helppo. Ei liian iso aloittelijalle.